Plan herstel MKB na de pandemie

Onze client, Harm Tunteler, de managing director van JBR Interim Executives is geïnterviewd door Elsevier Weekblad over het herstel na de coronacrisis.

“Ik maak me grote zorgen over het MKB dat de tafelrand vasthoudt en wacht tot het over is. Wat dat betreft is de huidige gesubsidieerde surseance van betaling waar we in zitten, levensgevaarlijk. Er zaten aan de start al bedrijven bij die niet te redden waren. Af en toe moet je snoeien. Dat is nu niet gebeurd.”

Wat moet een nieuw kabinet doen om te voorkomen dat bedrijven stranden in het zicht van de haven? Elsevier Weekblad zet een aantal essentiële zaken op een rij voor een effectief herstelplan voor het MKB. Eén ding is duidelijk: de overheid blijft de komende jaren een cruciale rol spelen. Het artikel van Elsevier Weekblad kunt u hier lezen.

Lees hier het artikel in Elsevier Weekblad

LTP test via innovatieve assesments de integriteit van rechters, bankiers en politiemedewerkers

In Limburg kwam de zoveelste affaire met corrupte politici naar boven. De vraag is gerechtvaardigd of (aankomende) politici niet verplicht getest moeten worden op hun integriteit. Geldt ook voor de Haagse politici. In het bedrijfsleven wordt al op grote schaal nieuwe medewerkers getest op hun integriteit.

Veel bedrijven hebben last van niet integer personeel. Zo werd bekend dat er op Schiphol een miljoenenroof van i-phones was geweest met hulp van binnen uit. Ook wordt er veel geschreven over corruptie en cokesmokkel in de zeehavens.

Onze relatie LTP in Amstelveen, het op één na grootste en oudste HR-adviesbureau van NL, biedt een nieuw instrument aan. Al decennialang test dit gerenommeerde instituut rechters, militairen, bankiers en politiemedewerkers via een assessment of zij integer zijn. De uitkomst geeft inzicht in iemands moreel kompas.

Vorig jaar bracht LTP als eerste in de branche na 4 jaar wetenschappelijk onderzoek door de VU een gegamificeerde integriteitstest. Deze nieuwe test is een game waardoor sociaal wenselijk invullen vermeden wordt. Er wordt inzicht verkregen in integriteitsrisico en mogelijke ontsporingen. Afgelopen jaar zijn er onder meer ruim 4.000 sollicitanten van een retailketen getest. Gevolg was een aanzienlijke terugval van winkeldiefstallen.

LTP is Nederlands oudste en op één na grootste human resource-adviesbureau van Nederland. Is ooit binnen de VU in 1927 opgericht door enkele hoogleraren. Er werken meer dan 130 psychologen en heeft nog altijd een innige relatie met de VU. Dit instituut met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam begeleidt veranderingstrajecten bij grote bedrijven en test mensen om te kijken of iemand geschikt is voor een functie. Grootste opdracht ooit was de reorganisatie bij een bank, toen werden 12.000 medewerkers getest.

Publicatie van Elsevier lezen ? Klik op onderstaande link

EW 20-03-2021 Game tegen lek in haven

Nederland heeft een tekort aan woningen

Nederland heeft een tekort van 800.000 woningen.

In de afgelopen tien jaar is er te weinig gebouwd. Momenteel ligt de ontwikkeling van tal van nieuwbouwprojecten zelfs stil door de stikstofproblematiek.

Overheden durven niets met enkele uitzonderingen daar gelaten. Een aantal van onze cliënten die actief zijn met het ontwikkelen van ouderenhuisvesting kwam bijeen in een schitterend gerestaureerde kantoorboerderij in Oudewater om hun krachten te bundelen.

De lokale cateraar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk bracht persoonlijk een overheerlijke lunch.

Wat is Oudewater toch een mooi stadje! En al die schitterende boerderijen er omheen! #woningen #stikstof #ouderenwoning

Lees hier het artikel in het Stan Huygens Journaal

Interview Diederik van den Biggelaar van Mandaat in Het Financieele Dagblad

Diederik van den Biggelaar van Mandaat, één van de meest gerenommeerde interim managementbureaus van Nederland, en ruim 20 jaar een zeer gewaardeerde cliënt bij Roeland Associates, gaf bijgaand interview aan Het Financieele Dagblad.

Gaat om de hele voorpagina plus een hele pagina interview. Het verhaal genereerde veel reacties. Het is de verwachting dat in het najaar, als de steunmaatregelen van de overheid aflopen, veel bedrijven of failliet gaan of naar bijzonder beheer van de banken gaan. Deze afdeling heeft de mogelijkheid bestaande kredieten te verruimen. Iedere ‘geredde klant’ is pure winst voor de bank.
Het verhaal is overigens een uitstekende weergave van het gesprek. Chapeau voor de redacteur!

Lees hier het artikel in het FD

Start landelijke perscampagne voor cliënt Happy Nurse

Artsen en verpleegkundigen hebben een topprestatie geleverd in de strijd tegen het Corona-virus. Lange werkdagen, soms dubbele diensten, kans op besmetting, het eind is nog niet in zicht. Er is een groot gebrek aan verpleegkundigen. Daarom is ons communicatieadviesbureau vandaag een landelijke perscampagne gestart voor onze cliënt Happy Nurse, dat in 12 jaar tijd uitgegroeid is tot één van de 3 grootste uitzendbureaus die verpleegkundigen plaatsen in ziekenhuizen en de zorg.

Het valt uiteraard niet mee om aan verpleegkundigen te komen. Het grote tekort speelt al jaren door de toegenomen vergrijzing en is door het Corona-virus alleen maar groter geworden. Happy Nurse plaatst daarom ook gepensioneerde verpleegkundigen. De oudste die zij geplaatst hebben is 72. Daarnaast plaatsen ze nu ook ouderejaars studenten Geneeskunde en HBO-V die werkervaring willen opdoen in een ziekenhuis. Nu de coschappen zijn stilgelegd willen de studenten werkervaring opdoen. Op dit moment kan het uitzendbureau per direct meer dan 1.000 verpleegkundigen plaatsen. De Financiële Telegraaf plaatste vandaag als eerste interview met onze cliënt.

Lees hier het artikel in de Telegraaf

HR-dienstverlener LTP introduceert solliciteren met robot Sigmund

LTP Business Psychologen in Amstelveen is al vanaf 2000 één van onze gewaardeerde cliënten en is Nederlands oudste en grootste human resource-adviesbureau van Nederland. Is ooit binnen de VU in 1927 opgericht door enkele hoogleraren. Er werken meer dan 130 psychologen bij dit instituut. Dit instituut test jaarlijks gemiddeld 8.000 mensen om te kijken of iemand geschikt is voor een functie. In die hoedanigheid test LTP onder meer bankmedewerkers, rechters, brandweermannen, politieagenten en militairen. Maar ook testen ze piloten, trein- en trambestuurders op onder meer alertheid.

Bij LTP in Amstelveen hebben ze de Europese primeur dat vanuit Zweden een robot is gekomen met de naam ‘Sigmund’ die kandidaten gaat testen of iemand geschikt is voor een functie. Ook doet Sigmund mee aan een 3-jarig onderzoek van de VU. Wie bij LTP een hele dag is getest op de ‘klassieke’ wijze met assessments gaat aan het einde van deze dag nog eens gedurende een half uur een gesprek aan met robot Sigmund. De robot geeft na het gesprek direct uitsluitsel en er kan worden nagegaan of de resultaten van de klassieke methode overeenkomen met die van Sigmund.

De robot is geprogrammeerd met behulp van Artificiële Intelligentie en draagt bij aan een grotere diversiteit binnen organisaties. Onbewust heeft iedere recruiter bij een selectie bepaalde vooroordelen. Daarvan is bij de robot geen sprake. Sigmund kijkt naar iemands bekwaamheid en talenten, ongeacht op welke universiteit iemand heeft gezeten. Dus ook kandidaten die de minder geijkte paden hebben gevolgd of een andere etnische of culturele achtergrond hebben, maken een eerlijke kans. De visvijver is plots veel groter.

Lees hier het artikel in de Telegraaf

Artikel Marcel Slaghekke, directeur van Staffing Associates

De invloedrijkste uitzendondernemer van het land

Decennialang is Marcel Slaghekke, eigenaar van Staffing Associates, één van onze zeer gewaardeerde cliënten. Afgelopen weekend werd een interview met hem geplaatst in Het Financieele Dagblad. Wie het leest valt het op wat een positivisme deze rasondernemer heeft. Ondanks tegenvallers gewoon doorgaan.

De serie ‘De Bestuurskamer’ is naar voorbeeld van een serie in de Newyork Times. We hadden eerder al eens een paar cliënten in deze serie en die krijgen tot vandaag de dag nog reacties er op. Het bereik van het FD is groot, als één van de weinige kranten groeien ze qua oplage. Het aantal abonnementen voor online evenaart bijna dat van de papieren editie.

Lees hier het artikel in het FD

Artikel Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis

De invloedrijkste huiseigenaar van het land

Directeur Cindy van de Velde van Vereniging Eigen Huis studeerde na de Technische Hogeschool bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna maakte ze snel carrière bij Ikea en vervolgens bij Friesland Foods en The Greenery. Bij de laatste organisatie was ze divisiedirecteur Retail Markets, en voerde ze namens de telersorganisatie de onderhandelingen met binnen- en buitenlandse supermarktketens zoals Jumbo, Plus en het Duitse Edeka.

Nu geeft Van de Velde leiding aan Vereniging Eigen Huis (VEH), een club die zowel aan belangenbehartiging doet als diensten levert aan huiseigenaren, zoals hypotheekadvies, bouwtechnische keuringen en inkoop van energie. Sinds haar aantreden als directeur in 2014 zag ze de vereniging uitgroeien van 700.000 tot 780.000 leden. Nog altijd een stuk minder dan bij de ANWB, maar aanzienlijk meer dan de Consumentenbond en steeds dichter in de buurt van de FNV.

Lees hier het artikel in het FD

Artikel Riks Noorman, CEO van World Treasury Center

Een ‘kadaster’ voor bulldozers, hijskranen en tunnelboren.

Machinerie Taxateur Riks Noorman bouwt een enorm register voor grote machines en voertuigen. Wat zijn ze waard, en hoeveel vervuilen ze? Het ‘World Treasury Center’ is een enorme database met schepen, vliegtuigen en grote machines. Dit register, waarmee Noorman zo’n dertig jaar geleden begonnen is, wordt inmiddels door vijf medewerkers aangestuurd en door tien programmeurs beheerd in Vreeland. Klanten zijn naast grote banken ook bedrijven als Mammoet, Neptune Shipyards en Delta Dredging.

In het World Treasury Center zitten al 70.000 objecten, ter waarde van een paar miljard euro, vertelt Noorman. Daar worden dezer dagen in één klap 120.000 sleepboten aan toegevoegd. Een basisabonnement, zonder assistentie, kost een bedrijf 1.500 euro per jaar. Noorman merkt dat meer bedrijven hun machines laten registeren, nu de eisen aan uitstoot en materialen strenger worden. Zij, maar ook potentiële kopers, willen precies weten wat ze in huis hebben. Bedrijven waarderen volgens Noorman ook het overzicht in de wirwar aan certificaten en technische gegevens dat de database biedt. Bovendien vragen banken en leasemaatschappijen steeds vaker om zo’n registratie, zegt hij. „Die willen accurater de waarde van het onderpand kunnen bepalen en de impact op het milieu.”

Lees hier het artikel in de Telegraaf

Lees hier het artikel in het NRC

Te koop staande zomerhuisje in Breukeleveen

Elsevier maakte een reportage over mijn te koop staande zomerhuisje in Breukeleveen, na Wassenaar en Bloemendaal de duurste gemeente van Nederland. Op deze triple A-locatie heb ik bijna 20 jaar dit authentieke Plassenhuis. Het ligt direct aan de Vijfde Plas en beschikt over een zeer royale  tuin met veel privacy, en een grote aanlegsteiger met zwemtrap. Het huisje is ’s winters vrij makkelijk te verhuren waardoor het bezit geen geld kost.

Ik verkoop het omdat ik er te weinig kom. Het lijkt een stevige prijs maar het aanbod is beperkt. Wie direct aan de Loosdrechtse Plassen iets zoekt op een adembenemende locatie is, afgezien van dit huis, minstens € 1.9 mlj. kwijt tot wel € 7.5 mlj. Ik heb overwogen om het huis te vernieuwen, maar je ziet aan de geïnteresseerde kopers dat iedereen zo zijn eigen smaak heeft.

De één wil modern en strak, de ander klassiek met rieten kap en ramen met een zesdeling. Vanaf het water kun je zo een kant en klaar huis invaren.

Artikel ICT-ondernemer Jan Willem Schermerhorn in FD juni 2019

Van oudsher hebben wij de policy om vanuit ons vakgebied regelmatig iemand of een organisatie geheel belangeloos bij te staan. Zo hielpen wij onder meer de Bart de Graaff Foundation, hetgeen resulteerde in een pagina groot verhaal in de zaterdageditie van De Telegraaf. Zo hebben wij Jan-Willem Schermerhorn leren kennen die toen in het Bestuur zat.

JW en zijn vrouw Pamela hebben twee lieve kindertjes die beiden getroffen zijn door een ongeneeslijke ziekte. Het doorzettingsvermogen en kracht van dit echtpaar is ongekend en dwingt heel veel respect af. Het Financieele Dagblad plaatste vandaag paginagroot én online een zeer goed geschreven interview over hun situatie.

Wij hopen dat dit interview leidt tot meer. Wij danken onze goede contacten binnen de redactie van Het Financieel Dagblad voor hun medewerking!

Lees hier het volledig artikel in het FD.

Artikel Staffing Associates in De Telegraaf februari 2019

Voor onze klant Staffing Associates hebben we een uitgebreid artikel gerealiseerd in De Financiele Telegraaf. Directeur Marcel Slaghekke van Staffing Associates verwoord hierin zijn visie hoe Nederland de flexwerkers juist beter kan belonen in plaats van deze duurder te maken zoals het kabinet dit voor ogen heeft.

Staffing Associates is een van de snelst groeiende en meest succesvolle franchisegevers in de uitzendbranche. Zij hebben een innovatieve franchiseformule ontwikkeld voor hun verschillende merken die mogelijkheden biedt om een eigen uitzendbureau te starten.

LTP artikel AD januari 2019

Realisatie van uitgebreid artikel in het AD over de specifieke werkwijze van LTP rondom stressbestendigheid en weerbaarheid van sollicitanten. LTP is al vanaf 2000 één van onze zeer gewaardeerde cliënten!

LTP is opgericht in 1927 en een van de oudste en grootste HR-adviesbureau van Nederland. Assessment dienstverlening vormt de kern van hun advisering. Al 90 jaar leggen zij de nadruk op innovatie en kwaliteit in assessments en ontwikkeling. Ruim 120 psychologen en andere professionals werken samen om medewerkers, teams én organisaties zelf krachtiger te maken.

Bij LTP worden jaarlijks duizenden mensen getest. Bijvoorbeeld omdat ze in de race zijn voor een bepaalde functie of zich verder willen ontwikkelen. Aan de hand van persoonlijkheidsvragenlijsten, cognitieve toetsen, gedragssimulaties en interviews door een van de 140 psychologen krijgen de kandidaten een duidelijk persoonlijkheidsprofiel en een analyse van hun sterke en minder sterke kanten. Bedrijfsonderdeel LTP Online houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe soorten tests, zoals momenteel een versie waarbij aan de hand van gezichtsherkenning, woordherkenning en spraakherkenning iemands persoonlijkheid in kaart kan worden gebracht. LTP TestNed richt zich specifiek op assessments voor functies waarbij veiligheid een rol speelt.

Lees hier het volledige artikel in het AD

Zumtobel nieuwe klant Roeland Associates

Roeland Associates verwelkomt Zumtobel als nieuwe klant voor een uitgebreide perscampagne. Zumtobel Groep is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten.

Zumtobel ontwikkelt reeds meer dan 50 jaar innovatieve en individuele lichtoplossingen, die aan de hoogste ergonomische, economische en ecologische vereisten voldoen en bovendien een esthetische meerwaarde creëren.

Onderzoek en ontwikkeling
Dankzij de nauwe samenwerking met internationale experts en wetenschappelijke instituten behoort Zumtobel tot de top van het lichtonderzoek. De kennis over licht en een groot inzicht in de impact ervan op de mens vormen al van in het begin het fundament van het merk. Bovendien worden zowel globale als lokale trends permanent gedetecteerd en gedecodeerd. Op basis van de meest recente onderzoeksresultaten, een unieke toepassingskennis en een uitgebreide technologische knowhow drijft Zumtobel consequent productinnovaties door. Het resultaat is een nieuwe dimensie van licht: lichtoplossingen die zich intelligent en individueel aanpassen en in alle opzichten de hulpbronnen maximaal beschermen.

Roeland Associates verwelkomt Pallas Athena Group als klant

Pallas Athena Group, marktleider in tentamentraining aan studenten is klant geworden bij Roeland Associates. In een paginagroot interview in het FD hebben wij aandacht voor dit bedrijf verworven. Tentamentrainingen geven aan studenten blijkt een gat in de markt. Tom Reckman maakt daar met zijn bedrijf de Pallas Athena Group dankbaar gebruik van. Dit jaar verdubbelde zijn omzet van 1 naar 2 miljoen euro. ‘Ik koos eerste de vakken die studenten het moeilijkst vinden, zoals bijvoorbeeld statistiek’, legt hij uit. ‘Dan weet je dat het gaat aanslaan.’ Met een slagingspercentage van ongeveer 87 procent is zijn bedrijf zo’n succes dat hij nu gaat uitbreiden naar Duitsland.

Artikel Telegraaf voor beursgenoteerd bedrijf Proact

Proact is al sinds 2000 actief als kennisorganisatie en is beursgenoteerd aan de effectenbeurs in Zweden. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen, managen en beheren van platformen voor grote technologie bedrijven. In deze platformen komen hardware en software samen waarmee technologie bedrijven een betere beveiligde omgeving in de coud verkrijgen. Proact bedient grote technologie bedrijven in de wereld waaronder Amazon, Microsoft en Oracle. Wij hebben een interview begeleid voor Sander Dekker, CEO van de Benelux bij Proact. Het artikel is gepubliceerd in de Telegraaf van woensdag 28 november 2018.

Lunchen op de MS De Tijd op Loosdrechtse Plassen

Met aantal van onze zeer gewaardeerde cliënten lunchen op MS De Tijd en dit keer over de Loosdrechtse Plassen. Dit partyschip staat in de top-3 van meest culinaire rondvaartboten van Nederland.

Artikel Gerard van den Tweel over zijn succeslessen

Gerard van den Tweel heeft zijn supermarkten op de Nederlandse Antillen verkocht. Maar dat betekent niet dat de 73-jarige multimiljonair uit Nijkerk het rustiger aan gaat doen: hij is net een nieuw avontuur in Suriname gestart. Dat schrijft het AD. Een prachtig artikel ter ere van zijn jubileum  van een halve eeuw ondernemerschap,

De succeslessen van selfmade supermarktmiljonair Gerard van den Tweel

Op Curaçao, Bonaire en Aruba is hij waarschijnlijk bekender dan Albert Heijn. Zoals Nederlanders ‘naar de Appie’ gaan, gaan Antillianen ‘naar Van den Tweel’. De naamgever van die supermarkten, die deze week zijn jubileum viert van een halve eeuw ondernemerschap, heeft zijn supermarktimperium op de Nederlandse Antillen vorige maand verkocht. Zijn naam blijft op de gevels prijken, maar zijn supermarkten op de ABC-eilanden zijn nu eigendom van een Jamaicaanse ondernemer.

Speeltje

Zijn kinderen hadden er geen interesse in, legt Gerard van den Tweel uit. ,,Ze zeggen: pap, dat was jouw speeltje. Zij zitten niet te wachten op die bedrijven 9000 kilometer verderop. Ik ben nu 73, dan moet je gaan nadenken. Ik was op die eilanden de grootste werkgever: zevenhonderd medewerkers waren van mij afhankelijk.” Om er haastig aan toe te voegen: ,,Niet dat er trouwens iets met me gebeurt, hoor. Ik wil nog twintig jaar door.”

Lees het volledige artikel

Bron artikel: www.deondernemer.nl

Bereik van online nieuws: de grote vier, de kleine vier en de ‘globals’

De smartphone wordt steeds belangrijker als platform voor online nieuws. NU.nl, NOS, AD en Telegraaf domineren bij de ‘Nederlandse’ nieuwsmerken, maar het bereik van Google, Facebook en YouTube blijft een stuk groter.

Bijna heel Nederland is online, en wie online is, haalt zijn nieuws vooral bij NU.nl, NOS, AD en De Telegraaf. Die vier nieuwsmerken hebben ieder maandelijks een bereik van meer dan vijf miljoen Nederlanders online. De Telegraaf is de ‘kleinste’ van de grote vier, NU.nl de grootste – behalve in februari 2018, toen ze dankzij de Olympische Winterspelen voor één keer nummer twee achter de NOS stonden. AD is in opmars, het afgelopen anderhalf jaar was hun website al driemaal beter bezocht dan die van de NOS.

De kloof tussen de grote en kleine vier (NRC, Volkskrant, RTL en Trouw) groeit. De Volkskrant en NRC hebben een betaalmuur op hun site, bij NRC lijkt dat het bezoek niet te schaden. NRC was bij de ‘kleintjes’ lang derde, maar sinds een half jaar koploper. RTLnieuws zag het online bereik dalen.

artikel door Piet Bakker

Piet Bakker was tot voor kort lector Crossmedia & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht

Lees volledig artikel

Bron: svjd

American Chambre of Commerce te gast bij de Raad van Bestuur van de ABN AMRO

De Amcham (American Chambre of Commerce) was te gast bij de Raad van Bestuur van de ABNAMRO.

Het thema van de middag was ‘The Future of Work’. Welke veranderingen zijn er mondiaal te verwachten en welke gevolgen heeft dit voor onze economie.

Minister Koolmees was helaas verhinderd maar zijn Directeur-Generaal hield een voortreffelijke presentatie evenals de McKinsey topman.

Artikel Harm Tunteler medeoprichter en directeur van JBR Interim Executives

Op zaterdag 20 april verscheen er een prachtig interview in het FD van Harm Tunteler van JBR Interim Executives. Het artikel is een aflevering van de rubriek ‘Leermeesters’, waarin mensen vertellen over hun inspirator of voorbeeld. Harm Tunteler is een ervaren manager in veranderingsprocessen, zowel in multinationals als in middelgrote bedrijven. Hij heeft management en commerciële ervaring in zowel de zakelijke als in de de consumentenmarkt. Een expert op het gebied van strategische heroriëntatie, herstructurering, fusies en overnames. Teamleider en coach van transformatieprocessen.

Lees het volledige artikel

Start Volvo Ocean Race op 22 oktober 2017 in Allicante

Op 22 oktober start wederom het meest prestigieuze zeilevenement op mondiaal niveau: de Volvo Ocean race. Startplaats is Allicante in Spanje. 

De Volvo Ocean race geldt als een van de extreemste sportevenementen van het jaar. Maar liefst 9 maanden varen de beste Nederlandse zeilers en ondernemers de wereld rond onder barre weersomstandigheden. Het is een ultieme test van het uithoudingsvermogen, teamwork en resultaat.Maar de Volvo Ocean Race 2017-2018 is meer dan alleen een sportevenement. De zeilboten kunnen worden gezien als varende billboards die van wereldstad naar wereldstad trekken om het Nederlandse bedrijfsleven te promoten.

Dit jaar is overigens bijzonder omdat de finish in Scheveningen is. Elke boot telt zo’n elf á twaalf man aan bemanning, en in tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er gevaren met de nautische racemachines uit de voorgaande Ocean Race.

Roeland Associates bezoekt dit mondiale evenement met diverze zakelijke relaties.

ondernemers-en-zeilers-u-kunt-meedoen-aan-de-volvo-ocean-race-2017-2018_crop1000x500

Bron foto: Quote

Akzo Nobel eerste Nederlandse boot in komende Volvo Ocean Race 2017-2018

Akzo Nobel is vooralsnog de eerste Nederlandse boot die meedoet aan de komende race. De Nederlandse multinational presenteert zich dit keer als hoofdsponsor, daar waar uitzendbureau Brunel van Quote 500-lid Jan Brand voorgaande drie races ruimschoots de vruchten heeft kunnen plukken van haar deelname. ’Het is niet zo dat Brunel niet betrokken is bij de komende Volvo Ocean race, maar het is nog niet zeker in welke mate het bedrijf zal deelnemen,’ aldus medeorganisator van de Volvo Ocean race Jacqueline Terpstra.

Sponsors zijn overigens zeer belangrijk voor het evenement waarin het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen pompt om haar eigen wel en wee op internationaal niveau te etaleren. ‘Bedrijven gebruiken het evenement als een middel om exposure voor hun business te creëren op verschillende internationale podia die er voor hen toe doen,’ aldus Terpstra.

Team Brunel is de tweede Nederlandse deelnemer aan de zeilrace. Eerder werd al bekend dat het Nederlandse team van AkzoNobel, onder leiding van schipper Simeon Tienpont, in Spanje aan de start zal verschijnen. Aan de komende editie doen nu zeven jachten mee.

Volgens een persbericht van Team Brunel staat de overdracht van kennis en ervaring aan de nieuwe zeilgeneratie centraal in de komende race, die half oktober met een havenrace in Alicante begint. Op 22 oktober vertrekt de vloot voor de eerste etappe richting Lissabon. ‘We willen kansen creëren voor jonge talenten zoals de 25-jarige Carlo Huisman die net met Emirates Team New Zealand de America’s Cup heeft gewonnen’, liet Bekking weten. ‘Het doel van het team is om de nieuwe generatie een versnelling te geven

Nederlandse overwinningen

Drie keer won een Nederlandse boot de race op het water, die zo’n 43.640 zeemijlen beslaat. Maar de Volvo Ocean Race is veel meer dan een race. ’We maken in totaal elf stops waarbij de bemanning aan wal gaat en vanuit de sponsoren ‘villages’ worden opgezet; stands die bedoeld zijn om hun bedrijfsactiviteiten te promoten,’ vertelt Terpstra. ‘Op deze manier kunnen zij met hun bedrijven voet aan ‘onontgonnen wal’ zetten.

Artikel Stan Huygens Journaal over jaarlijkse boottocht

Dit jaar organiseerde Roeland Associates wederom haar jaarlijkse traditionele boottocht. In aanwezighied van onze zakelijke relaties werd het wederom een fantastische midag. Lees hier de reportage uit het Stan Huygens Journaal.

Artikel Champagne proeverij Amstel hotel Stan Huygens journaal

Artikel Hypotheekvisie in de Financiële Telegraaf

Al 25 jaar staat Anton Vanden Bol aan het roer van HypotheekVisie, waarvan hij oprichter en directeur is. De boks- en fitnessfanaat gaat zijn franchiseketen van vijftig hypotheekwinkels verkopen, vertelt hij aan De Telegraaf. Hypotheek Visie is in Nederland de nummer drie na De Hypotheker en De Hypotheekshop.

Lees hier het artikel verschenen in de Telegraaf 9 juni 2017

Artikel Hypotheekvisie 2017

Onze gewaardeerde cliënt Greenberg Traurig hoofdsponsor 55e lustrum van de Amcham

Onze gewaardeerde cliënt Greenberg Traurig was hoofdsponsor van het 55 lustrum van de American Chambre of Commerce.

Van deze prachtig verzorgde avond verscheen een reportage in het Stan Huygensjournaal.

Het artikel in het Stan Huygensjournaal kan u HIER lezen

AmChamb Amchamb 2

Informatieavond sponsoring Volvo Ocean Race op 31 oktober

Eens in de drie jaar is het weer tijd voor het meest prestigieuze zeilevenement op mondiaal niveau: de Volvo Ocean race. En er is goed nieuws voor ondernemers, want er is nog een Nederlandse boot die u kunt sponsoren. En het kost u bovendien veel minder dan normaal.

De Volvo Ocean race geldt als een van de extreemste sportevenementen van het jaar. Maar liefst 9 maanden varen de beste Nederlandse zeilers en ondernemers de wereld rond onder barre weersomstandigheden. Het is een ultieme test van het uithoudingsvermogen, teamwork en resultaat.Maar de Volvo Ocean Race 2017-2018 is meer dan alleen een sportevenement. De zeilboten kunnen worden gezien als varende billboards die van wereldstad naar wereldstad trekken om het Nederlandse bedrijfsleven te promoten.

Dit jaar is overigens bijzonder omdat de finish in Scheveningen is. Elke boot telt zo’n elf á twaalf man aan bemanning, en in tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er gevaren met de nautische racemachines uit de voorgaande Ocean Race. De boten zijn wel compleet gereviseerd en vernieuwd. Maar door het hergebruik vallen de kosten dit jaar ietwat lager uit, waardoor er meer geld in promotie kan worden gestoken.

ondernemers-en-zeilers-u-kunt-meedoen-aan-de-volvo-ocean-race-2017-2018_crop1000x500

Bron foto: Quote

Akzo Nobel eerste Nederlandse boot in komende Volvo Ocean Race 2017-2018

Akzo Nobel is vooralsnog de eerste Nederlandse boot die meedoet aan de komende race. De Nederlandse multinational presenteert zich dit keer als hoofdsponsor, daar waar uitzendbureau Brunel van Quote 500-lid Jan Brand voorgaande drie races ruimschoots de vruchten heeft kunnen plukken van haar deelname. ’Het is niet zo dat Brunel niet betrokken is bij de komende Volvo Ocean race, maar het is nog niet zeker in welke mate het bedrijf zal deelnemen,’ aldus medeorganisator van de Volvo Ocean race Jacqueline Terpstra.

Sponsors zijn overigens zeer belangrijk voor het evenement waarin het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen pompt om haar eigen wel en wee op internationaal niveau te etaleren. ‘Bedrijven gebruiken het evenement als een middel om exposure voor hun business te creëren op verschillende internationale podia die er voor hen toe doen,’ aldus Terpstra.

Drie keer won een Nederlandse boot de race op het water, die zo’n 43.640 zeemijlen beslaat. Maar de Volvo Ocean Race is veel meer dan een race. ’We maken in totaal elf stops waarbij de bemanning aan wal gaat en vanuit de sponsoren ‘villages’ worden opgezet; stands die bedoeld zijn om hun bedrijfsactiviteiten te promoten,’ vertelt Terpstra. ‘Op deze manier kunnen zij met hun bedrijven voet aan ‘onontgonnen wal’ zetten.

Ondanks dat de officiële race zo’n 8 à 9 maanden in beslag neemt, gaat er een hoop voorbereiding aan vooraf. ‘De zeilers zijn in totaal twee jaar in de weer. Van tevoren worden de zeilboten bijvoorbeeld getest door van Nederland naar New York te varen. Normaliter doet een zeilboot daar 20 dagen over. Onze monsters doen het in 9 dagen,’ aldus Terpstra.

Ondernemers gezocht

Maar naast de eerst Akzo Nobel boot, wordt vanuit de International Yacht Club Amsterdam, opgeroepen voor sponsors van een tweede Nederlandse boot. ‘We zijn een nautisch land dat qua welvaart veel te danken heeft aan onze scheepvaart. Daarnaast zijn we een vernuftig handelsland. Deze elementen komen terug in de Volvo Ocean Race en het zou dan ook geweldig zijn als we met een tweede Nederlandse boot kunnen starten.’

Vandaar dat er vanuit de International Yacht Club Amsterdam, een vereniging met een business societeitsgedachte, wordt gevraagd naar jonge zeilers en ondernemers. Misschien een mooie kans voor Jitse Groen en zijn Takeaway, dat onlangs een beursgang maakte. Of voor Coolblue ondernemer Pieter Zwart om zijn populaire merknaam ook in internationale wateren te laten klinken. Lezen jullie mee, heren?

Hoe dan ook, als u een ambitieus ondernemer bent met een aantal ton – of liefst miljoenen – te investeren of een verfent zeilliefhebber die graag participeert aan het prestigieuze zeilevenement, dan bent u van harte welkom bij de kennismakingsavond in Koninklijke Industrieele Groote Club op 31 oktober.

Vroegtijdig aanmelden kan via de email op info@iyca.nl, of  -vanaf maandag 10 oktober – op de website van de International Yacht Club Amsterdam.

Het programma op 31 oktober:

18.00 Ontvangst

18.30 Aanvang

•       Frans van Belle, voorzitter IYCA: Welkom.

•       Mark Turner, CEO Volvo Ocean Race: A powerful platform for doing global business.

•       Stefan Coppers, On Board Reporter Brunel: 24/7 wereldwijd verslaggeving en publiciteit.

•       De Volvo Ocean Race proposities: Sailing Holland Team 21.

•       Q&A. Vragen aan de sprekers o.l.v Jacqueline Terpstra, IYCA en Volvo Ocean Race.

20.00 Afsluitende toost, aangeboden door de International Yacht Club Amsterdam.

Datum: maandag 31 oktober aanstaande.Locatie: Koninklijke Industrieele Groote Club

Dam 27, 1012 JS Amsterdam.

Roeland Associates te gast op Peter Stuyvesant Gala op 18 november

Ook dit jaar is Roeland Associates weer sponsor van de NAF (Netherlands America Foundation) in New York. Dit geweldige event vind plaats op 18 november 2016 en wordt wederom georganiseerd in het befaamde Plaza Hotel. Om de uitwisseling van studenten tussen beide landen te promoten geven de foundation vanaf 1921 jaarlijks tientallen studiebeurzen aan talentvolle studenten. In het bijzijn van Prof. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet was het bal wederom een groot succes.

PSBII

PSBIII  PSB I

Gazelle Awards uitreiking op 22 november