LTP test via innovatieve assesments de integriteit van rechters, bankiers en politiemedewerkers

In Limburg kwam de zoveelste affaire met corrupte politici naar boven. De vraag is gerechtvaardigd of (aankomende) politici niet verplicht getest moeten worden op hun integriteit. Geldt ook voor de Haagse politici. In het bedrijfsleven wordt al op grote schaal nieuwe medewerkers getest op hun integriteit.

Veel bedrijven hebben last van niet integer personeel. Zo werd bekend dat er op Schiphol een miljoenenroof van i-phones was geweest met hulp van binnen uit. Ook wordt er veel geschreven over corruptie en cokesmokkel in de zeehavens.

Onze relatie LTP in Amstelveen, het op één na grootste en oudste HR-adviesbureau van NL, biedt een nieuw instrument aan. Al decennialang test dit gerenommeerde instituut rechters, militairen, bankiers en politiemedewerkers via een assessment of zij integer zijn. De uitkomst geeft inzicht in iemands moreel kompas.

Vorig jaar bracht LTP als eerste in de branche na 4 jaar wetenschappelijk onderzoek door de VU een gegamificeerde integriteitstest. Deze nieuwe test is een game waardoor sociaal wenselijk invullen vermeden wordt. Er wordt inzicht verkregen in integriteitsrisico en mogelijke ontsporingen. Afgelopen jaar zijn er onder meer ruim 4.000 sollicitanten van een retailketen getest. Gevolg was een aanzienlijke terugval van winkeldiefstallen.

LTP is Nederlands oudste en op één na grootste human resource-adviesbureau van Nederland. Is ooit binnen de VU in 1927 opgericht door enkele hoogleraren. Er werken meer dan 130 psychologen en heeft nog altijd een innige relatie met de VU. Dit instituut met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam begeleidt veranderingstrajecten bij grote bedrijven en test mensen om te kijken of iemand geschikt is voor een functie. Grootste opdracht ooit was de reorganisatie bij een bank, toen werden 12.000 medewerkers getest.

Publicatie van Elsevier lezen ? Klik op onderstaande link

EW 20-03-2021 Game tegen lek in haven